Over dit project

Wat

We spelen en leren met techniek. lampjes, schakelingen, sensoren, knopjes. Maar dat niet alleen, we programmeren ook, met Scratch ( zie www.scratchweb.nl ) waarmee we  simpele computers ( Raspberry Pi’s) aansturen en die ook gebruiken om bijvoorbeeld een spel te besturen. Sterker nog, een robot besturen lukt ze ook!

Wie & Waarom

Dit project is ontstaan uit hobby: wijzelf spelen graag met techniek, en waarom zouden we kinderen daarin niet meenemen? Wij vinden het belangrijk dat kinderen leren dat computers en elektronica niet alleen worden gebruikt door kinderen, maar dat ze ook leren dat ze deze ‘apparaten’ kunnen aanpassen. Vaak dmv programmeren, maar soms ook door slim te combineren.

Over Marc Wagner
Ik ben vader van Roosmarijn (groep 8), Charlotte (groep 5) en Juliette (groep 3). Ken je me niet uit de klas, dan misschien van het Groene Schoolplein waar ik een rol heb gespeeld bij het ontwerp en bouwen van het amphitheater. Ik steek graag mijn handen uit de mouwen en vind het leuk om dat enthousiasme over te brengen.

Over Jeroen van der Ham
Ik ben de vader van Puck (groep 1). Ik heb les gegeven bij de universiteit van Amsterdam, PrivacyCafe’s georganiseerd en geef workshops bij de hackerspace RandomData. Ik vind het leuk om zelf te leren over techniek en vooral de jeugd te laten meeleren!

Over Wouter Tinbergen
Ik ben de vader van Tije, Marin en Cas en ik ben opgeleid als docent natuurkunde voor de middelbare school en ik ben een fan van de ‘Maker-movement’: spelen met techniek, van lampjes tm computers vind ik super leuk! Wouter heeft in het schooljaar 2016-2017 technikids begeleid